Over onze specialisatieopleidingen
Wilt u uw kennis wezenlijk verdiepen en de inzichten in uw juridische discipline verbreden? Wilt u daarbij academische kennis op hoog niveau combineren met in de praktijk toepasbare gespecialiseerde informatie? Met een Grotius specialisatieopleiding wordt u specialist in uw rechtsgebied.
De meerwaarde van een Grotius opleiding
Een Grotius specialisatieopleiding staat al jaren voor een unieke, alom erkende, verdiepende leerervaring met optimaal kennisrendement. Een postacademische leergang bij de Grotius Academie betekent uitstekende synergie tussen hoogstaande, kwalitatieve inhoud én de praktijk.
Wie kan deelnemen aan een Grotius opleiding?
De Grotius Academie verzorgt postacademische specialisatieopleidingen voor ervaren juristen die minimaal drie jaar werkzaam zijn en al een gedegen basiskennis hebben van het desbetreffende rechtsgebied.
Doel en werkmethode
Grotius specialisatieopleidingen zijn erop gericht dat u in een periode van circa negen maanden een wezenlijke verdieping van kennis van en inzicht in het betreffende rechtsgebied verwerft. Daartoe is de Grotius werkmethode ontwikkeld. Deze is zeer intensief, maar bovenal ook effectief.
Het accent van de opleiding ligt op een grote zelfwerkzaamheid van de deelnemers. Tijdens de colleges staat een verdiepte behandeling van de stof, aan de hand van actuele ontwikkelingen, gecombineerd met een praktijkgerichte benadering voorop. Om die reden ontvangt u voorafgaand aan elke bijeenkomst ter bestudering een syllabus en een huiswerkopdracht. U dient rekening te houden met gemiddeld 15-20 uur voorbereidingstijd per dagdeel van 3 uur. Om het interactieve karakter van de opleiding te behouden worden maximaal 26 deelnemers toegelaten.
Programma
Een opleiding bestaat doorgaans uit 10 dagbijeenkomsten die een keer in de drie/vier weken plaatsvinden, telkens van 09.45 tot 16.30 uur. Het programma vindt u op desbetreffende opleidingspagina.
Examen en certificaat
Een Grotius specialisatieopleiding wordt afgesloten met een mondeling examen. We hanteren twee examenvormen :
– Het examen wordt afgenomen aan de hand van een casus.
– Het examen wordt afgenomen aan de hand van ten minste 3 (per deelnemer verschillende) onderwerpen uit het programma.
Om toegelaten te worden tot het examen dient u alle dagdelen aanwezig te zijn geweest en alle huiswerkopdrachten op tijd te hebben ingeleverd. U kunt voor beide vereisten gebruikmaken van maximaal 3 verzuimmogelijkheden.
Indien u voor zowel het huiswerk als het examen een 6 of hoger behaalt, heeft u de opleiding met voldoende resultaat afgerond en ontvangt u het Grotius certificaat.
Opleidingspunten
PO-punten
Een Grotius specialisatieopleiding levert afhankelijk van het aantal contacturen tussen de 55 en 60 PO-punten op. Zie verder hiervoor Verordening op de advocatuur.
KNB-punten
Voor de specialisatieopleidingen Anti-witwaswetgeving en corporate compliance, Financieel recht, Erfrecht, Estate planning, Financiering en zekerheden, Onroerend goed, Vennootschaps- en ondernemingsrecht, en Fusies en overnames kunnen (kandidaat-)notarissen 55 KNB-punten behalen. Voor de specialisatieopleiding Nationaal en internationaal contracteren kunnen (kandidaat-)notarissen 60 KNB-punten behalen.
LRGD-punten
Voor de specialisatieopleiding Gezondheidsrecht kunnen maximaal 40 LRGD PE-punten behaald worden.
Evaluaties
Na afloop van elke bijeenkomst vragen wij u een evaluatieformulier in te vullen. Het doel van de evaluatie is het inventariseren van uw mening over onder andere docenten, materiaal en organisatie.
Wij horen heel graag uw suggesties en kritische opmerkingen met het oog op het bewaken van de kwaliteit van de opleiding. Op- en aanmerkingen worden besproken in het hoofddocentenoverleg en in het bestuur van de Grotius Academie en leiden waar nodig tot aanpassingen in het programma.
Kwaliteit
NOvA-erkend: De Grotius Academie is een door de Nederlandse Orde van Advocaten erkende opleidingsinstelling in het kader van de PO (Onderhoud Vakbekwaamheid).